Тъй като печалбите от Covid  пандемията се изпаряват, Pfizer  иска да

...
Тъй като печалбите от Covid  пандемията се изпаряват, Pfizer  иска да
Коментари Харесай

CNBC: Pfizer иска да навлезе на пазара на лекарства за отслабване

Тъй като облагите от Covid  пандемията се изпаряват, Pfizer  иска да придобие част от развиващия се пазар на медикаменти за намаляване, написа.  Анализаторите настояват, че идните данни за пробното хапче за затлъстяване на Pfizer, ще бъдат от решаващо значение за установяване на това до каква степен компанията може да бъде конкурентна на преобладаващите играчи в тази област - Eli Lilly и Novo Nordisk. Двете компании разпалиха златната тресчица в производството на медикаменти за намаляване през последната година със своите седмични инжекции против затлъстяване и диабет, като Wegovy и Ozempic на Novo Nordisk и Mounjaro на Eli Lilly. Сега те се надпреварват да създават свои лични хапчета за затлъстяване и диабет. 

Инвеститорите чакат до края на годината Pfizer да разгласява данни от втората фаза на изпитването на своето хапче, което се приема два пъти на ден, при пациенти със затлъстяване без диабет. Те желаят да видят, че лекарството води до сходна загуба на тегло като хапчето, което се приема един път на ден от Eli Lilly. Инвеститорите също по този начин са нетърпеливи Pfizer да разгласява данни от изпитвания при започване на идната година на нова версия, одобрявана за по-конкурентна форма на лекарството.

Pfizer вижда огромна опция в сегмента, защото се стреми да се възвърне от внезапно спадналото търсене на своите артикули за Covid и да обърне нагоре към 40% спад в цената на акциите през тази година.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР